Si të instaloni MariaDB në Ubuntu 22.04 LTS Jammy Jellyfish

Si të instaloni MariaDB në Ubuntu 22.04 LTS

MariaDB është një nga bazat e të dhënave më të njohura me burim të hapur pranë autorit të saj MySQL. Krijuesit origjinalë të MySQL zhvilluan MariaDB në përgjigje të frikës se MySQL do të bëhej papritmas një shërbim me pagesë…

Lexo më shumë

Si të instaloni shfletuesin Opera në Linux Mint Debian Edition 5

Si të instaloni shfletuesin Opera në LMDE 5 "Elsie"

Opera është një shfletues uebi pa pagesë, ndër-platformë i zhvilluar nga Opera Software dhe funksionon si një shfletues i bazuar në Chromium. Opera ofron një shfletues të pastër, modern të internetit që është…

Lexo më shumë

Si të instaloni XanMod Kernel në Pop!_OS 22.04 LTS

Si të instaloni XanMod Kernel në Pop!_OS 22.04 LTS

XanMod është një alternativë e lirë, me burim të hapur, për qëllime të përgjithshme Linux Kernel ndaj bërthamës së aksioneve me Pop!_OS 22.04 LTS. Ai përmban cilësime të personalizuara dhe veçori të reja dhe është…

Lexo më shumë

Si të instaloni GIT në Fedora 36 Linux

Si të instaloni GIT në Fedora 36 Linux

GIT është një sistem kontrolli i versioneve falas dhe me burim të hapur që mund të menaxhojë me efikasitet projekte të vogla ose të mëdha. Ai u mundëson zhvilluesve të shumtë të punojnë së bashku…

Lexo më shumë

Si të instaloni serverin Redis në Fedora 36 Linux

Si të instaloni Redis në Fedora 36 Linux

Redis është një ruajtje e strukturës së të dhënave me burim të hapur (të licencuar nga BSD), në memorie, e përdorur si një bazë të dhënash, cache dhe ndërmjetës mesazhesh. Redis mbështet strukturat e të dhënave si vargjet, hash-et, listat, grupet, të renditura…

Lexo më shumë